Saturday, October 21, 2017

I den sorte gryte

Er man hjemmebrygger så har man alltid en skvett øl på lager og hva er vel da bedre enn å finne noen matretter basert på øl.  Øl kan med hell byttes ut for vann i mange gryteretter.

Jeg har prøvd pinnekjøtt dampa på heimelaga juleøl, og til og med mor måtte innrømme at dette satte en ekstra spiss på det tradisjonelle måltidet.  I tillegg har jeg prøvd å bruke øl i fårikål gryta og jeg synest at dette faktisk ga nasjonalretten en ekstra dimensjon.

Neste på tapetet – Oksegryte med øl

Bilderesultat for oksegryte

500 g høyrygg

2 løk

4 gulerøtter

1 persillerot

2 purrer

50 g smør

salt og pepper

1 fl øl,

3 dl buljong

1 laurbærblad

timian

Brun kjøttet kjapt i ei gryte, og legg til side.  Hiv i grønnsakene og la surre i smøret et par minutter til de er gylne.  Deretter alt tilbake i gryta og la putre ca 1 time, halvannen times tid.  Jevne gjerne sausen med litt mel. Server med kokte poteter eller potetmos.

Eventuelt kan du gjøre alt klart dagen før og hive i slow cooker en ca 5 timer på low, eller 2.5 timer på high.

Vel bekomme

No comments:

Post a Comment

Lectinect

Krimklubben

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You like